fbpx

מה השינוי המרענן שתאגידים עוברים?

“every single social and global issue of our day is a business opportunity in disguise”
Peter Druker

הי אני עופר ואני "פראייר" אופטימי של כלכלה חדשה ואחרת
אמלק – מה כדאי ללמוד מהשינוי שתאגידים עוברים ואיך זה קשור לשינוי ולאחריות חברתית של תאגידים.

כיום, יותר מתמיד, המציאות העסקית עולמית מלמדת אותנו שאם ארגונים רוצים לשרוד, להצליח, לשגשג, הם צריכים "להמציא" את עצמם כל פעם מחדש ולשמור על יתרון.
הגישה המרכזית בתהליך כזה הייתה במשך שנים לפתח עוד מוצרים ושירותים עבור אותם הקהלים ולשמור אותם כלקוחות – מנוע משופר, נעל קלה יותר, מצלמה יותר חדה בסמארטפון, בקיצור בואו נילחם על המספרים הקטנים וננסה להשאר רלוונטים

בשנים האחרונות התפיסה הזו הולכת ומתחלפת בחדשנות חברתית וההבנה שההזדמנויות המשמעותיות ביותר לצמיחה נמצאות בפיתוח פתרונות עסקיים לאתגרים חברתיים וסביבתיים.
במקום למכור עוד מוצר לשוק המערבי או המבוסס כלכלית, שמונה אחוז יחסית קטן מאוכלוסיית העולם, יש שווקים של מיליארדים שמחכים לפתרונות אמיתיים ומשמעותיים לצורכי החיים שלהם והם יכולים ומוכנים לרכוש אותם.

איך זה בא לידי ביטוי ?

  • דנונה העולמית שפיתחו מוצרים מזינים לאוכלוסיות שסובלות מסיכון תזונתי ורעב ב-52 מדינות בעולם, כמו יוגורט מקומי להזנת 600 אלף ילדים רעבים בבנגלדש, או גבינה צהובה עשירה בחלבון, וויטמינים ללא סוכר לשכונות העוני בברזיל או דייסת אורז עמידה לתנאים קשים בסנגל.
  • איי.בי.אם שנעזרים בפרויקט מחשב העל "ווטסון" לזיהוי מוקדם של סוגי סרטן שונים במדינות מתפתחות כדי לאתר ולאפשר טיפול מוקדם ולהפחית את אחוזי התמותה. החברה פיתחה טכנולוגיות מותאמות כדי להנגיש את יכולת עיבוד הנתונים והבינה המלאכותית, לטובת אפיון וזיהוי הסיכונים בקרב האוכלוסיות המקומיות.
  • חברת ההדברה העולמית SC Jhonson שפיתחה מוצרי הדברה וטיפול אקולוגיים לחקלאים באזורים נידחים באפריקה ואסיה, תוך התאמה לסביבת הגידול וכוונה לשפר את איכות והיקף התוצרת, תוך הכשרת האוכלוסייה המקומית והעסקתם בחוות ואזורי הגידול.

זה רק מספר קטן של דוגמאות משוק שהולך וגדל והמחשה שהזדמנויות הצמיחה שקיימות כיום בכלכלה החדשה, מושכות עוד ועוד ארגונים עסקיים לעבור מהאחריות התאגידית הקלאסית ולאמץ חדשנות חברתית, כזו שגם מייצרת פתרונות מדויקים לפערים החברתיים והסביבתיים וגם מגדילה את שורת הרווח הכלכלית.

הכלכלה החדשה מאפשרת לנו את היכולת והאחריות לייצר שינוי משמעותי ובאותה נשימה להרוויח, זה בא לידי ביטוי במיזמים קטנים ואישיים, צוותים וארגונים בינוניים ועד רשויות וארגוני ענק, בכל העולם עושים שינוי, תצטרפו?

קרדיט לצלם – SANDRO DI CARLO DARSA